Vår historia

Den skriver vi tillsammans just nu!

Men det var en gång fyra pojkar med stor passion för gott och smakrik öl, givande samarbete och att få förverkliga sina drömmar, fick idén att starta ett lokalt bryggeri i en liten fjällby vid namn Tännäs i Västra Härjedalen.

Det engagemang och arbete som skulle komma att genereras behövde vara hållbart, något som genererar möjligheter inte bara för oss utan för många andra i vår närhet! Här föddes också tanken om att kunna bidra och skänka pengar till något som idag gör Tännäs och Härjedalen unikt i sitt slag i Sverige, nämligen Myskoxen och det fina arbete som bedrivs av Myskoxcentrum i Härjedalen.  Vi beslutade oss för att vi ville skänka 15% av vår överskjutande vinst, (i det lokala bolag Härjedalens bryggeriaktiebolag AB som tillverkar och säljer vårt öl) till arbetet med att bevara den Svenska myskoxen.

Det innebär att varje person som köper och dricker det öl som vi skapar i Tännäs, kommer att vara med och bidra till det viktiga och fina arbete som många gör för bevarandet av myskoxen. Detta ville vi tydligt deklarerar/markera. Därför skapade vi det sigill som nu finns och syns på alla etiketter och trycksaker mm. som vi använder i bryggeriet.

Stotta-mer-logo

Här är vår historia:

Maj 2014

Vi bestämmer oss för att starta ett bryggeri

Augusti 2014

Vi laborerar och experimenterar med olika bryggningar för att hitta vårt första (säljbara…) öl

December 2014

Vi har två öl klara, Härje Pale Ale och Lossen India Pale Ale

Februari 2015

Vi deklarerar för Myskoxcentrum i Härjedalen att vi avser att donera pengar till bevarandet av denSvenska myskoxen

Februari 2016

Vi lanserar vårt tredje öl, Mellankröket Ljus lager

April 2017

Vi inviger vårt nya bryggeri i Tännäs och lanserar vårt första folköl, Jägaren Ljus lager

Juni 2017

Vi lanserar våra öl 1797 Helags Amber lager och Hå Ljus fjellager

 

40 krögare/restauranger serverar vårt öl. Vi har leverantörsstatus hos Systembolaget och våra öl är offererade till TSLS (tillfälligt sortiment, lokalt och småskaligt), samt beställningssortiment på övriga.